Végre megalakult az ACE!

2020.09.11.

Mi is az az ACE? Nem más, mint a Megfelelőségi Szakemberek Egyesületének angol nevéből (Association of Conformity Experts) származó mozaikszó.

Az egyesületet magánszamélyek alapították, mégpedig annak érdekében, hogy a termékmegfelelőséggel és biztonsággal kapcsolatban tevékenykedő szakemberek számára tudjanak naprakész, pontos információkat megosztani a termékek és gyártóeszközök jogi megfelelőségével és biztonságával kapcsolatos előírásokkal, eljárásokkal kapcsolatban.

Tervezzük, hogy rendszeres időközönkét szervezünk szakmai képzéseketrendezvényeket és konferenciákat, ahol lehetőségünk nyílik a fent említett információk megosztására. Az ACE által szervezett rendezvényeken való részvétel természetesen nem csak az egyesületi tagok, hanem minden érdeklődő részére biztosítva lesz.

Szeretnénk továbbá, ha tevékenységünk révén közvetlen kapcsolatépítési lehetőséget biztosíthatnánk az érdekeltek és a piacfelügyeleti hatóságok között akár rendezvényeink keretén belül, vagy egyéb formában is.

Reméljük, hogy hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy erősítsük a gyártók és forgalmazók jogkövető magatartását, ezáltal elő tudjuk segíteni a gyártóeszközök és a piacra kerülő termékek megfelelőségét és biztonságát!

Igyekszünk az utánpótlásra is gondolni, a felsőoktatási intézményekkel történő együttműködéseken keresztül terjesztjük a szakmai kultúrát a hallgatók körében, valamint igykeszünk a felkelteni érdeklődésüket ezen szakterület iránt.